Over ons

Stop Talking nader voorgesteld

We zijn vier zangfanaten uit Harderwijk. Zingen doen we alle vier al verschrikkelijk lang. Wie precies wanneer, wát gedaan heeft qua zingen kun je nalezen in onze bio's elders op de site, maar zonder zingen zou ons leven er behoorlijk anders uitzien (en zouden we veel te veel tijd overhouden...). Het kwartet bestaat eigenlijk al sinds 2003, maar in de huidige samenstelling zingen we sinds half december 2011.

Hoe zijn we aan elkaar gekomen

Heel vroeger was er een vrouwen-barbershopkoor in Harderwijk wat "Tune Time" heette. Daarin zongen Marijke en Bettina. Samen met nog twee andere dames vormden ze destijds het kwartet "Cheezz". Na een behoorlijk aantal wisselingen in bezetting en stempartij leek het einde nabij toen de zoveelste lead ermee stopte. De activiteiten werden toen even op een laag pitje gezet. In die tijd liepen Bettina en Martine elkaar bij toeval tegen het lijf. Na wat babbelen waren ze er snel uit. Martine werd de nieuwe lead van Cheezz.

In deze samenstelling repeteerden we rustig verder, pikten onderweg nog een conventie mee, en zongen er lustig op los. Echter... in oktober 2006 stopte Marijke (die toen nog tenor zong) ermee. Hadden we wéér een probleem. Goede raad was duur. We waren net zo lekker op weg! Gelukkig wist Martine dat haar overbuurvrouw vroeger lekker kon tenoren toen ze nog bij het barbershopkoor "New Achord" zong. Dus informeerde Martine of die buurvrouw nog zo goed kon tenoren en zo ja, of ze dan belangstelling had de opengevallen plaats in te vullen bij Cheezz. En dat wilde Carla best. Iedereen blij, en zie daar. De kwartet-samenstelling waar we tot december 2011 mee gezongen hebben was geboren.

image
Het roer moest om...

Na wat dingen op een rijtje gezet te hebben besloten we dat het roer rigoreus om moest. Allereerst, de naam moest anders. Het was tenslotte nog maar een halve Cheezz. Na een paar maanden (!) nadenken werd het uiteindelijk "Stop Talking" (Hóe toepasselijk kan een naam zijn...!).

Ook vroegen we Martine d'r man Richard om ons te coachen. Die had toch altijd al allerlei opmerkingen wanneer we repeteerden, dus dan kon ie dat nu mooi op een legale manier doen. En iedere week een vijfde paar oren bij de repetitie is ook niet weg. Onze toenmalige coach was er maar eens per maand, dus dit was een prima oplossing.

Onze kledingkast hebben we ook gelijk maar uitgemest. Een nieuwe begin is een nieuwe begin tenslotte. En kleding kopen kun je prima aan dames overlaten! Alhoewel? Met vier dames tegelijk is dat nog niet zo héél eenvoudig.

Repertoire

De lijst met toenmalige songs werd ook gelijk maar tegen het licht gehouden en opgeschoond. Maar wat kies je dan als nieuw repertoire? Dan krijg je ook nog de bekende "barbershop of close harmony" discussie. We vonden beide eigenlijk wel wat hebben, dus deden we gewoon beide...simpel toch? Ook zitten we niet zo vast aan de"traditionele" stemverdeling. Meestal zingt Martine de lead maar we hebben ook songs waar Carla of Bettina los gaan met de melodie.

Andere bari

Begin december 2011 bleken er toch wat meningsverschillen aan het licht te komen over de muzikale toekomst die Stop Talking moest gaan volgen. Het uiteindelijke resultaat was dat we op zoek konden naar een andere bari. Dat was eigenlijk vrij snel geregeld toen we onze vroegere tenor Marijke belden om te vragen of ze na vijf jaar rust misschien weer toe was aan een nieuwe zanguitdaging. Nou, dat wás ze!

De week erop wilde ze gelijk meedoen en nóg een week later zat de eerste song erin. De ervaring in kwartetzingen was duidelijk merkbaar. En voor multi-talent Marijke maakt het blijkbaar niet uit welke partij ze zingt. Het klikte gelijk weer als vanouds.

Site Search

Onze Agenda

Sponsored Links

Jouw link hier? Mail ons snel!

Gerard van Amstel - Muziekproducties
Hét adres voor geluidsopnames in eigen studio of op lokatie. Ook voor vocale arrangementen.